Tchyně se s polévkami moc nemaže, přesto je polévka i bez zeleniny luxusní, nemá díky absenci mrkve a petržele nasládlou chuť :-).
Postup
Králičí hřbety zalijeme 1 1/2 l studené vody, přidáme sůl, celou cibuli, celé stroužky česneku, pepř, nové koření a uvaříme doměkka. Hřbety vyjmeme, maso obereme a vložíme zpět do polévky. Pokud má králík játra, tak z nich můžeme připravit játrové knedlíčky. Polévku zahustíme drobením.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek