3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Králičí polévka mojí tchyně

Název Množství a jednotka
králičí hřbet 3 ks
velká cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
pepř celý 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)


Tchyně se s polévkami moc nemaže, přesto je polévka i bez zeleniny luxusní, nemá díky absenci mrkve a petržele nasládlou chuť :-).



Postup
Králičí hřbety zalijeme 1 1/2 l studené vody, přidáme sůl, celou cibuli, celé stroužky česneku, pepř, nové koření a uvaříme doměkka. Hřbety vyjmeme, maso obereme a vložíme zpět do polévky. Pokud má králík játra, tak z nich můžeme připravit játrové knedlíčky. Polévku zahustíme drobením.


 


RECEPTY

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka, ke konci vaření ji osolíme. Scedíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...